Önder Online

Outlook, Kimlik Bilgilerin Unutma Sorunu

Çok yaygın bir sorun, doğru parola belirtilmiş olsa bile Outlook’un kullanıcı kimlik bilgilerini istemeye başlamasıdır. Şuna benzer: Outlook’u başlattıktan sonra şirket içi Exchange sunucusuna (veya Office 365 posta kutusuna) başarıyla bağlanır, kullanıcı posta kutusunda klasörlerin bir listesini ve Gelen Kutusunda yeni e-postaları görür. Ancak birkaç dakikalık normal çalışmadan sonra, kullanıcı adı ve parolayı girmek için bir pencere açılır. Kullanıcı parolayı girer ve Tamam’a basar, ancak kimlik bilgilerini girmenizi isteyen pencere tekrar açılır. “İptal” düğmesine tıklayarak, kullanıcı Outlook ile çalışmaya devam edebilir, ancak bir süre sonra şifreyi soran pencere tekrar açılır (bazen kullanıcı hesabı kilitlenebiliraynı zamanda). Sorun, Outlook (2019/2016/365) ve Windows’un farklı sürümlerinde (hem Windows 7 / 8.1 hem de Windows 10’da bir sorun vardı) ortaya çıkıyor.

Bu durumda çoğu yönetici, posta profilini yeniden oluşturmaya, Office’i yeniden yüklemeye çalışır – ancak bu genellikle yardımcı olmaz. Belirli aralıklarla Outlook, kullanıcının yine de bir parola girmesini gerektirir.

Outlook’ta can sıkıcı parola isteği penceresini kaldırmanıza yardımcı olabilecek birkaç yol..

Öncelikle elbette kullanıcının doğru şifreyi girdiğinden ve bunu unutmadığından emin olmalısınız :).
Ayrıca, posta kutunuza web arayüzü (OWA) aracılığıyla bağlanmayı deneyin ve oturum açın. Belki de sorun, kullanıcı parolasının süresinin dolmasıdır ( etki alanı parolası ilke ayarlarına göre parolanın süresi dolmuştur ) ve değiştirilmesi gerekir.

Kaydedilmiş Outlook Kimlik Bilgilerini Temizle

Windows Parola Yöneticisinde (Kimlik Bilgisi Yöneticisi) depolanan Outlook kayıtlı parolalarınız olup olmadığını kontrol edin, hepsini silmeyi deneyin. Bunu yapmak için, Denetim Masası \ Tüm Denetim Masası Öğeleri \ Kullanıcı Hesapları \ Kimlik bilgilerinizi yönetin -> Windows Kimlik Bilgileri’ne gidin . Genel Kimlik Bilgileri listesinde Outlook / Office için kaydedilmiş parolaları bulun ve kaldırın.

Credential Manager’a doğrudan erişmek için şu komutu çalıştırın:

rundll32.exe keymgr.dll,KRShowKeyMgr

Outlook’ta “Her Zaman Kimlik Bilgilerini Sor” Seçeneğini Devre Dışı Bırak

Outlook Hesap Ayarlarınızı açın (Dosya -> Hesap Ayarları -> Hesap Ayarları), Exchange hesabınıza çift tıklayın. Git fazla ayarlara -> Güvenlik seçeneğini sekmesini . Onay kutusunu temizleyin kimlik bilgilerini her zaman istemi de Kullanıcı tanımlama bölümünde.

 

Bağlı bir Office 365 posta kutunuz varsa, bu sekmede ek bir ” Oturum açma ağ güvenliği ” alanı olmalıdır. “Anonim Kimlik Doğrulama” nın seçilmediğinden emin olun.

Outlook Anywhere ve NTLM kimlik doğrulaması

Outlook’unuz Exchange posta kutusuna Outlook Anywhere (HTTP üzerinden MAPI) kullanarak erişecek şekilde yapılandırılmışsa , NTLM kimlik doğrulamasının kullanıldığını doğrulayın. Aynı zamanda, Exchange sunucusundaki IIS sitesi için kullanılan kimlik doğrulama türünü kontrol etmeniz gerekir.
Outlook sorunu olan bilgisayar Active Directory etki alanına katılmamışsa, tam tersine, NTLM kimlik doğrulamasından Temel’e geçiş yapmayı denemelisiniz.

Outlook: Office 365 Otomatik Bulmayı devre dışı bırakın

2016 sonbaharının bir yerinde, Outlook 2016 için Office 365 bulut bağlantı noktasının zorunlu olarak kontrol edilmesini sağlayan bir güncelleştirme yayınlandı. Bunu Fiddler veya TCPView araçlarını kullanarak doğrulayabilir ve autodiscover-s.outlook.com ve outlook.office365.com sunucularına bağlanma girişimlerini izleyebilirsiniz .

Bu denetimi devre dışı bırakmak için,

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Office \ 16.0 \ Outlook \ AutoDiscover

kayıt defteri anahtarına gidin ve ExcludeExplicitO365Endpoint adlı yeni DWORD parametresi ve 1. değeri oluşturun . Outlook’u yeniden başlatın.

ExcludeExplicitO365Endpoint kayıt defteri parametresi, Outlook 2016 sürüm 16.0.6741.2017 ve daha yeni sürümler için geçerlidir

(bu parametre, Outlook başladığında Otomatik Bulma işlemlerinin türlerini belirleyen parametreler listesine ilavedir: Outlook 2016’da Yavaş Exchange Otomatik Bulma makalesine bakın ).

Aşağıdaki komutla kayıt defterinde değişiklik yapabilirsiniz:

reg add HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\x.0\Outlook\AutoDiscover /t REG_DWORD /v ExcludeExplicitO365Endpoint /d 1

Veya PowerShell cmdlet Set-ItemProperty kullanarak

Set-ItemProperty -Path “HKCU:\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\AutoDiscover” -Name ‘ExcludeExplicitO365Endpoint’ -Value 1 -Type DWORD –Force

Office 365 Kullanıcı Kimlik Doğrulama Yöntemini Değiştirin

Posta kutunuz şirket içi Exchange’den Office 365’e taşındıysa veya Outlook’a bağlı iki posta kutunuz varsa (biri şirket içi Exchange’den, ikincisi Office 365’ten) ve bir RPC bağlantısı kullanıyorsanız, bu durumda Outlook yapmaz ‘ t Modern Kimlik Doğrulama’yı kullanın (MFA için de kullanılır). Bu durumda, kimlik bilgileriniz belirteç yerine Office 356’ya gönderilir. Outlook’u RPC bağlantıları için modern kimlik doğrulamasını kullanmaya zorlamak için, 1 değerine sahip

AlwaysUseMSOAuthForAutoDiscover DWORD parametresini HKCU \ Software \ Microsoft \

Exchange kayıt defteri anahtarına eklemeniz gerekir .

Set-ItemProperty -Path ” HKCU:\Software\Microsoft\Exchange” -Name ‘AlwaysUseMSOAuthForAutoDiscover’ -Value 1 -Type DWORD -Force

Kayıt defteri ayarları dağıtılabilir bir GPO kullanarak alanı bilgisayarlara.
Office 365 Yönetim Merkezi’nde (Ayarlar -> Hizmetler ve eklentiler) Office 365 hesabınız için Modern Kimlik Doğrulamanın etkinleştirildiğinden emin olun.

Aksine, Outlook 2016/2019 / 365’te Modern Kimlik Doğrulamayı tamamen devre dışı bırakmak istiyorsanız (bu kimlik doğrulama yöntemi Yönetici Merkezi’nde devre dışı bırakılmalıdır), aşağıdaki kayıt defteri ayarlarını yapılandırmanız gerekir:

Bu yöntem, bağlı Office 365 posta kutusu ile Outlook 2016 / 2019’da sürekli istenen kimlik bilgileriyle ilgili sorunları gidermeye yardımcı olmalıdır.

Set-ItemProperty -Path “HKCU:\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Common\Identity” -Name EnableAdal -Value 0 -Type DWORD –Force
Set-ItemProperty -Path “HKCU:\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Common\Identity” -Name DisableADALatopWAMOverride -Value 1 -Type DWORD –Force
Set-ItemProperty -Path “HKCU:\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Common\Identity” -Name DisableAADWAM -Value 1 -Type DWORD –Force

Outlook Profilinizi Yeniden Oluşturun

Yukarıdaki yöntemlerin tümü sorundan kurtulmanıza yardımcı olmadıysa, Outlook profilinizi silmeyi ve yeniden oluşturmayı deneyin. Denetim Masası’ndaki Posta simgesini veya outlook.exe /manageprofiles komutu kullanarak yeni bir Outlook profili oluşturabilirsiniz .

Posta uygulaması simgesi Denetim Masası’nda eksikse, bu şekilde geri yüklenebilir  .

Anti-virüs ve Güvenlik Duvarı Korumanızı Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın

Exchange bağlantı sorunu, virüsten koruma veya güvenlik duvarı yazılımınızdan kaynaklanıyor olabilir. Geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin ve Outlook’un bir parola sormaya devam edip etmediğini kontrol edin.

Exchange Sunucusuna Zayıf Ağ Bağlantısı

Exchange sunucusuna ve / veya etki alanı denetleyicisine zayıf ve dengesiz bir ağ bağlantısı da Outlook’ta düzenli aralıklarla parola isteklerinin kaynağı olabilir. İperf aracını kullanarak ağ performansını test edebilirsiniz .

Ayrıca bilgisayar saatini de kontrol edin, etki alanı denetleyicisindeki saatten 5 dakikadan fazla farklı olmamalıdır. Daha fazlaysa, alanınızdaki NTP zaman senkronizasyon şemasını kontrol edin.