Önder Online

Canlı Derslerden Verim Almak

Bu yılın başında salgının patlamasıyla öğrencilerin hayatı 360 dereceye döndü. Sınıfa gitmek artık kampüsün bir tarafından arkadaşınızla birlikte zamanında koşmak değil, bilgisayarı açmak, kulaklıklarınızı takmak ve kamerayı etkinleştirmek için çalışmaktı. İlk başta, sadece geçici olması gerekiyordu, ama durum dünya çapında bir ölçekte kötüleşti ve zoom dersleri günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Bazı öğrenciler eski okul tarzını tercih eder ve kalem ve kağıtla not lar alır, bazıları ise bilgisayarlarında not almayı tercih eder. Ama onlara yakınlaştırma konusunda rahat hissedip hissetmediklerini sorarsanız, çoğu hayır der. Zoom bize birbirinden uzak ve bağlı değil hissettirir yapar, sadece biraz garip hissedebilirsiniz bir ekran üzerinden biriyle konuşuyoruz. Ama şikayet ederek durumu değiştiremeyiz ama şu an için yeni realitemize mümkün olan en iyi şekilde adapte olmanın yollarını değiştirerek. Zum odaklanmak çok zor olabilir ve bizim tarafımızdan çok fazla çaba gerektirir. Bunlar, kurs materyali ile ilgili konsantrasyonunuzu ve motivasyonunuzu geliştirmenize ve ders materyali ile güncel kalmanıza yardımcı olacak ipuçlarından birkaçıdır.

İletişimi kesin

Bir sınıf sırasında mümkün olduğunca odaklanmış kalmak için yapmanız gereken ilk şey, tabii ki, telefon veya diğer elektrikli cihazlar kapatmak için! Telefonunuzu kapatmak ancak WhatsApp’ı bağlı bırakmak, telefonu açık bırakmakla aynı şeydir. Telefonunuzda bir şeyler yapmaya başlayabilir ve sınıfın izini kaybedebilirsiniz. Yapman gereken, telefonunu çekmeceye koymak, kapını kilitlemek böylece dikkatinizi dağıtmayın. Eğer bir evcil hayvanınız varsa, o zaman kapıyı kilitlemek ve onlar dikkatinizi talep edecek, çünkü ders sırasında onları izin vermemek çok önemlidir, ve bu sınıf odaklanarak sizi engelleyecektir. Ayrıca, bu kamera bırakarak, ilk başta ne düşünebilirsiniz rağmen, günün sonunda size fayda sağlayacak dikkat etmek önemlidir, neden? Çünkü kameranı açık ken, profesörü dinlemek zorunda kalırsın ve ona saygısızlık etmemek için yüzünün önünde telefonda olmamak zorunda kalırsın.

Not Alın

Bir not defteri ve bir kalem veya bilgisayar ait olması, sınıftayken zorunludur. Not almak, ders materyallerine ayak uydurmanın ve sınıfın ne yle ilgili olduğunu anlamanın en etkili yoludur. Buna ek olarak, bildiğiniz tüm iş sınavlar için çalışmak için gelecekte yapmanız gerekenden daha az iş olacaktır.

Kıyafet

Evde olsan bile, her gün erken uyan ve kampüse gidiyormuş gibi giyin. Kahvaltını hazırla ve derse hazırlan. Neden? Çünkü bir yere gidiyormuşsunuz gibi hissetmenizi sağlayacak ve güne başlamak ve sınıfa katılmak için size daha fazla enerji ve motivasyon verecektir.